CHANEL PARIS

by Dofts .se

Från klassiska parfymer till ikoniska klänningar, CHANEL är utan tvekan ett av de mest ikoniska modehusen genom tiderna. Förutom att den tidlösa doften, CHANEL No. 5 fyller 102 år 2023 så har dem populära och moderna dofter för både män och kvinnor.

Gabrielle Coco Chanel öppnade sin första hattbutik 1910 under namnet "Chanel Mode" och fortsatte att öppna butiker under senare år för att sälja klänningar. Hon skaffade sig ett gott rykte snabbt, till stor del för att hennes design utmanade traditionella damkläder, som korsetterna, genom att introducera en sportig, enkel siluett. 1918 öppnade hon sitt första couturehus i Paris.

Gabrielle Chanel åkte till Hollywood för att skapa outfits för de ledande stjärnorna både på och utanför skärmen. Hon designade kläder för sådana som Gloria Swanson, Madge Evans och Barbara Weeks. När Hollywood avfärdade hennes utseende för att vara för ren, valde Gabrielle Chanel att inte kompromissa och lämnade. Trots hennes ledighet fortsatte folk i USA att dyrka och stödja hennes arbete.

Vi på Dofts.se säljer Chanels produkter och kan stakt rekommendera deras dofter för både män och kvinnor.