Integritetspolicy

Denna Integritetspolicy beskriver hur din personliga information samlas in, används och delas när du besöker eller gör ett köp från Dofts.se ("webbplatsen").

 

När du besöker webbplatsen samlar vi automatiskt in viss information om din enhet, inklusive information om din webbläsare, IP-adress, tidszon och några av de kakor som är installerade på din enhet. När du surfar på webbplatsen samlar vi dessutom in information om de enskilda webbsidor eller produkter som du visar, vilka webbplatser eller söktermer som hänvisas till webbplatsen och information om hur du interagerar med webbplatsen. Vi refererar till denna automatiskt insamlade information som "enhetsinformation".

Vi samlar in enhetsinformation med hjälp av följande tekniker:

  • 'Cookies' är datafiler som placeras på din enhet eller dator och innehåller ofta en anonym unik identifierare. Mer information om kakor och hur du inaktiverar dem finns på [länk till allaboutcookies.org].
  • 'Loggfiler' spårar åtgärder som inträffar på webbplatsen och samlar in data, inklusive din IP-adress, typ av webbläsare, Internet Service Provider, hänvisnings-/utförandesidor och datum/tidstämplar.
  • 'Web beacons', 'Tags' och 'Pixels' är elektroniska filer som används för att registrera information om hur du surfar på webbplatsen.

Dessutom, när du gör ett köp eller försöker göra ett köp via webbplatsen, samlar vi in viss information från dig, inklusive ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, betalningsinformation (inklusive kreditkortsnummer eller annan accepterad betalningstyp), e-postadress och telefonnummer. Vi refererar till denna information som "beställningsinformation".

När vi nämner "personlig information" i denna integritetspolicy syftar vi på både enhetsinformation och beställningsinformation.


Hur använder vi dina personuppgifter? 

Vi använder den information vi samlar in vid beställningar för att uppfylla alla order som görs via webbplatsen, vilket inkluderar bearbetning av din betalningsinformation, arrangemang av frakt samt för att tillhandahålla fakturor och/eller orderbekräftelser. Utöver detta använder vi orderinformationen för att:

  • Kommunicera med dig;
  • Granska våra beställningar för potentiell risk eller bedrägeri; och
  • I linje med de preferenser du delat med oss, tillhandahålla dig information eller reklam som rör våra produkter eller tjänster.

Vi använder den information om din enhet som samlas in för att hjälpa oss att screena potentiella risker och bedrägerier, särskilt genom att använda din IP-adress, samt mer generellt för att förbättra och optimera vår webbplats. Det inkluderar att generera analyser om hur våra kunder bläddrar och interagerar med webbplatsen samt för att utvärdera framgången för våra marknadsförings- och reklamkampanjer.

 

Dela din personliga information

Vi delar dina personuppgifter med tredje part för att underlätta användningen av dina personuppgifter, enligt beskrivningen ovan. Till exempel använder vi Shopify för att driva vår webbutik – du kan läsa mer om hur Shopify behandlar dina personuppgifter här: https://www.shopify.com/legal/privacy. Vi använder också Google Analytics för att förstå hur våra kunder använder webbplatsen – du kan läsa mer om hur Google behandlar dina personuppgifter här: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Du har också möjlighet att välja bort Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Slutligen kan vi även dela dina personuppgifter för att följa tillämpliga lagar och förordningar, för att svara på en stämning, husrannsakan eller annan laglig begäran om information som vi erhåller, eller för att på annat sätt skydda våra rättigheter."

 

Villkor för SMS-Marknadsföring

Vi använder en textmeddelandeplattform som omfattas av följande villkor. Genom att anmäla dig för vår textmarknadsföring och aviseringar samtycker du till dessa villkor. Genom att ange ditt telefonnummer i kassan vid köp eller prenumerera via vårt prenumerationsformulär eller genom att använda ett nyckelord, samtycker du till att vi kan skicka textmeddelanden (gällande din beställning, inklusive övergivna varukorgs-påminnelser) och erbjudanden för marknadsföring via text. Du erkänner att samtycke inte är ett villkor för något köp.

Ditt telefonnummer, namn och inköpsinformation delas med vår SMS-plattform, SMSBump Inc, ett EU-företag med kontor i Sofia, Bulgarien, EU. Denna data kommer att användas för att skicka riktade marknadsföringsmeddelanden och aviseringar. När meddelanden skickas som SMS kommer ditt telefonnummer att skickas till en textmeddelandeaktör för att fullgöra leveransen.

Om du vill avsluta prenumerationen för att inte ta emot textmarknadsföringsmeddelanden och aviseringar, svarar du med STOPP på mobilmeddelanden som skickats från oss eller använder länken för att avsluta prenumerationen som vi gav dig i något av våra meddelanden. Du förstår och håller med om att alternativa metoder för att välja bort, såsom att använda alternativa ord eller förfrågningar, inte kommer att betraktas som ett rimligt sätt att välja bort. Meddelande- och datahastigheter kan gälla.

För frågor, texta "HELP" till det nummer du fick meddelandena från. Du kan också kontakta oss för mer information. Följ ovanstående procedurer om du vill avsluta prenumerationen.

Beteendestyrd annonsering

Som beskrivits ovan använder vi dina personuppgifter för att förse dig med riktad reklam eller marknadsföringskommunikation som vi tror kan vara av intresse för dig. Om du vill ha mer information om hur riktad annonsering fungerar, kan du besöka sidan för nätverksannonseringsinitiativets ("NAI") utbildningssida på http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

Du kan välja bort riktad reklam genom att använda länkarna nedan:

Dessutom kan du välja bort några av dessa tjänster genom att besöka Digital Advertising Alliance's opt-out Portal på: http://optout.aboutads.info/.


Dessutom kan du välja bort några av dessa tjänster genom att besöka Digital Advertising Alliance ' s opt-out Portal på: http://optout.aboutads.info/. 

Spåra inte 
Observera att vi inte ändrar webbplatsens metoder för datainsamling och användning när vi får en Do Not Track-signal från din webbläsare.

Dina rättigheter 

Om du är bosatt i Europa har du rätt att få tillgång till personlig information som vi har om dig och att begära att dina personuppgifter rättas, uppdateras eller raderas. Om du vill utöva denna rättighet, vänligen kontakta oss via kontaktuppgifterna nedan.

Dessutom, om du är bosatt i Europa, notera att vi behandlar din information för att uppfylla avtal som vi kan ha med dig (till exempel om du gör en beställning via webbplatsen) eller på annat sätt för att fullfölja våra legitima affärsintressen, vilka anges ovan. Observera även att din information kommer att överföras utanför Europa, inklusive till Kanada och USA.

Data lagring 
När du gör en beställning via webbplatsen kommer vi att behålla din orderinformation i våra register tills du begär att denna information raderas.

Ändringar 

Vi kan uppdatera denna integritetspolicy från tid till annan för att reflektera exempelvis ändringar i våra rutiner eller av andra operativa, juridiska eller regulatoriska skäl.

Kontakta oss 
För mer information om våra integritetsrutiner, om du har frågor, eller om du vill lämna ett klagomål, vänligen kontakta oss via e-post på info@dofts.se eller genom att använda "Kontakta Oss"-fliken.

Om oss 

Organisationsnummer: 559426-9192

Momsnummer: SE559426919201

Dofthörnan AB